Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک پژوهشگر مطالعات استراتژیک با تقدیر از فیلم سینمایی«شبی که ماه کامل شد» به دلیل تصویر چهره تکفیر در بطن یک درام عاشقانه، گفت: دلایل چندگانه‌ای وجود دارد که باعث می‌شود پنبه وجود یک فرد به بنزین تکفیر آلوده و آنگاه با یک جرقه مشتعل شود.

خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه آمنه مستقیمی: فیلم سینمایی «شبی که ماه کامل شد» با روایتی متفاوت از تفکر تکفیر و جنایات ناشی از آن، این روزها یکی از پرفروش هایِ پرده نقره ای در گیشه محسوب می شود؛ فیلمی طولانی (2 ساعت و 20 دقیقه) که تا ثانیه آخر مخاطب را با کشش و جاذبه همراه خود می آورد و در پایان یکی از کریه ترین زوایای چهره منفور تکفیر را به نمایش می گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لذا به بهانه اکران این ساخته جدید «نرگس آبیار» که روایتی واقعی از زندگی برادر و همسر برادر  عبدالمالک ریگی، سرکرده معلوم گروهک تروریستی جندالله است و که اکثر سیمرغ های جشنواره فیلم فجر را بر شانه های خود نشاند و به منظور واکاوی «تکفیر»، به عنوان خوره ای که به جان اسلام و مسلمین افتاده با حجت الاسلام «محمدرضا حدادپور جهرمی»، پژوهشگر مطالعات استراتژیک و خالق کتاب «حیفا»، مستندی ضد صهیونیستی تکفیری به گفت وگو پرداخته ایم که مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:

 

فیلم سینمایی «شبی که ماه کامل شد» در پرداختی متفاوت به مسئله تکفیر و جنایات ناشی از آن، چه توفیقی داشته است؟

 

در پاسخ به این پرسش ذکر چند نکته ضرورت دارد.

نخست آنکه فیلم بر ذهن مخاطب تاثیرات ماندگاری دارد هر چند معتقد هستیم کتابی که به فیلم درنیاید، اما صحنه پردازی قوی داشته باشد و ابتکار عمل را در تصویرسازی به خود مخاطب بسپارد، حتی ماندگارتر از فیلم خواهد بود اما به دلیل گستردگی و شمول مخاطبان در فیلم و اثر سینمایی، فیلم از محوری ترین ابزارها برای اثرگذاری بر مخاطب به شمار می رود. چنان که گفته می شود اگر قرار بود پیامبری در این عصر ظهور کند بدون شک یکی از بزرگترین ابزارهایش در دعوت مردم، فیلم بود!

 

دوم آنکه فیلم های دفاع مقدس و آئینی ما باید وارد عرصه های به‌روز و جدید شود، مسلم آن است که امروزه ما با پروژه تکفیر دشمن و زدن مسلمانان توسط خود مسلمانان مواجه شده ایم.

 

لذا باید زبان روز را در فیلمسازی برای مقابله با این تفکر به کار بگیریم چنان که خانم «نرگس آبیار» فیلمنامه خوب و قوی نوشته است. چقدر نقش ها خوب انتخاب شده بودند و این فیلم از کم نقص ترین فیلم های جشنواره بود. شخصاً حتی دو سه بار این فیلم را دیده ام و ارتباط گرفته ام و حتی آرزو می کردم که نویسنده این اثر بودم.

 

 

 

این فیلم تصاویری از تفکر تکفیر را پیش چشم رقم می زند که شاید پیش از این باورش سخت بود ... اینکه تکفیر حتی به نزدیک ترین اعضای خانواده هم رحم نمی کند! چه چیز باعث چنین قرائتی اشتباه از دین می شود؟

 

 درباره چرایی این حداقل دو خوانش و برداشت از دین و کتاب واحد، با چهار دلیل مواجه می شویم.

 

نخست نوعی رقابت منفی که ممکن است در پیروان یک دین و حتی یک مذهب به وجود بیاید؛ رقابت برای جذب مخاطبان بیشتر و دیده شدن که سبب دست زدن به برخی کارهای متوحشانه و جنایتکارانه توسط افراد می شود که شاید در ابتدای امر خیلی هم آن اعمال را قبول نداشته باشد، اما نهایتاً باعث می شود که انسان دست به چنین جنایاتی می شود.

 

بهانه دوم چنین بحث ها و شقاوت هایی، اجمال برخی متون و مبانی است، وقتی متن اجمال داشته باشد و عالمان سلف آنطور که باید و شاید به مبانی نپرداخته و آن را نشکافته باشند و صرفا به فقاهت تکیه شود، به عده ای بهانه می دهد هر برداشتی را که بخواهند از مبانی و متن داشته باشند.

این مسئله، کار را بسیار خطرناک می کند وقتی تبیین درستی به ویژه بر سر مباحث نوظهور و مستحدثه اعتقادی صورت نگرفته باشد و در عین حال مباحث جدید و نسبتاً به روز و در عین حال سرتاپا شبهه به دست عده ای بیفتد که دین را درست نخوانده و مبانی را درست درک نکرده اند، اوضاع از این بدتر می شود و به سمتی می رود که جمع کردن کار بسیار سخت می شود. چنان که ایفاگر نقش «عبدالمالک ریگی»، سرکرده گروه تکفیری جندالله در فیلم «شبی که ماه کامل شد» در بحث با برادرش بر سر سخنان و فتاوای مرجع دینی شان، گفت: راه ما از او جدا است.

 

باید توجه داشت اجتهاد ناقص و مبانی بسیار ضعیف و جانب گرایانه، کلیدواژگانی است که می تواند از یک بچه مسلمان یک تکفیری به معنای واقعی بسازد.

 

سومین عامل آنکه بدون تعارف باید بپذیریم محرومیت ها اعم از معیشتی و مادی و منطقه ای گرفته تا فکری و هوشی یک جمع یا فرد باعث می شود، نوعی عقده و علامت سوال و حس بی عدالتی در آنها به وجود بیاید و همین حس ریشه های مذهبی را در آنها ضعیف کند؛ لذا تاکید شده حرف معاد را از کسی بپذیر که درباره معاش اش مطمئن باشی.

بسیاری از پیوستگان به گروهک های تکفیری وقتی می بینند کسانی که داعیه دار انقلاب و بایدها و نبایدها هستند، در معاش با مردم تفاوت های بنیادین دارند، در پی چرایی این تفاوت ها برمی آیند.

یکی از بزرگ ترین دلایل گرایش عده ای به تکفیر، عدم هماهنگی حرف ها با اعمال مدعیان است، اینکه فرد حس بی عدالتی داشته باشد و این حس بدون کنترل باقی بماند، بسیار مخرب و خطرناک است. این علامت سوال ها به علاوه کینه ها باعث می شود، فرد خشم بیشتری داشته باشد.

 

 

 

خروجی این سه عامل چگونه به تکفیر ختم می شود؟

 

این سه دلیل باعث می شود که پنبه وجود یک فرد و جمع بخواهد به بنزین شک و بدبینی و برداشت اشتباه از دین آغشته و آلوده شود و آنگاه یک جرقه برای شعله ور شدن این پنبه بنزینی کافی است!

 

البته عامل چهارمی هم وجود دارد ... معمولاً استکبار جهانی و دشمنان قسم خورده داخلی و خارجی این جرقه را می زنند. ممکن است برای یک مخاطب با پخش یک کلیپ رخ دهد مثل مراسمی که عده ای در جلسه مداحی، بزرگان اهل سنت را لعن و ناسزا می گویند یا پخش صحنه های سخیف و امثال آن که باعث می شود فرد چشم باز کرده و ببیند همفکرانی دارد که دور هم جمع شده و تحت عنوان یک کمپین عمل می کنند کمپینی با عنوان القاعده، داعش و امثال آن!

 

همچنین، این جرقه می تواند توسط خرید و فروش برخی سلاح ها رخ دهد، وقتی دشمن تشخیص دهد این ظرفیت در جایی وجود دارد انواع سخت افزار و سلاح سرد و گرم را در اختیار پیروان آن ایده قرار می دهد.

 

این چهار عامل، محوری است برای آنکه فکر و نشست و برخاست یک گروه بخواهد با اصل سیستم و نظام عمومی جهان اسلام در تضاد باشد.

 

چطور می توان نفوذ و ردّ این عوامل را از اذهان پاک کرد؟

 

کسانی که با این چهار عامل درگیر هستند وقتی یکدیگر را بیابند، جریانی جدید را شکل می دهند که باید ده ها و صدها هزار نفر بی خانمان و آواره شوند تا حذف شود.

این عوامل در هر سرزمین و مملکت اسلامی ممکن است رخ دهد و هیچ کس از آنها مصون نیست لذا باید به فکر بود و برای ریشه کَن کردن عوامل بیان شده، برنامه ریزی کرد.

اصل استراتژی امنیتی نوشتن در ابعاد فکری، روانی، اجتماعی، سیاسی، دینی و ... با کنترل این چهار عامل ممکن است.

 

در جریان فیلم «شبی که ماه کامل شد» می بینیم که بازیگر عبدالمالک ریگی، سرکرده معدوم جندالله در توجیه جنایات این گروه تکفیری می گوید باید مردم را بکشیم تا انسان های فاسد و ظالم از مخفیگاه خود بیرون بیایند آنگاه می توان تعداد بیشتری از آنها را کشت؛ آیا اسلام ناب کشتن به این بهانه را تایید می کند؟

 

 تکفیری ها تزی دارند با عنوان «تاییدشده توسط ترس» یعنی ترس اش را بینداز اگر خودش هم نیامد، باز تو پیروزی! یعنی از خود، چهره ای دهشتناک می سازند تا با سوار شدن بر امواج ترس مردم، به هدف برسند برای مثال در سفری که شخصاً به سوریه داشتم، دیدم شایعه آمدن داعش منتشر می شد و مردم را به وحشت می انداخت، وقتی ترس شایع می شد وضع فرق می کرد.

باید توجه داشت مهمترین چیز برای همه انسان ها جان است و اساساً همه چیز بر مدار حب النفس می چرخد، اینکه کسی بخواهد نفس و حیات را از دیگری بگیرد باید دلیل محکم و قوی داشته باشد، مثل دلیل قضات و نهادهای قضایی در مرحله ای که مجرم دست به جرم های نابخشودنی زده باشد که نعمت حیات را از او سلب می کنند چون ضرر بودن آن فرد بیشتر از نبودن اش است. مثل زمانی که فردی دست به سلب حیات از مردم و بیگناهان می زند برای آنکه بخواهد دیگرانی را از سر راه بردارد.

 

 

این تفکر نه فقط در اسلام بلکه در هیچ مکتب فکری آزاده ای، جایگاهی ندارد.

چنان که حتی برخی از داعشی ها نمی پذیرفتند که مردم بی دفاع را به قتل برسانند و این از فطرت انسانی ریشه می گیرد؛ برای همین این کشتارها در درون داعش هم نقد می شود.

حتی در ماه های پایانی عمر داعش، ابوبکر البغدادی، خلیفه خودخوانده این گروهک تروریستی- تکفیری گفته بود که از جنایات و سربریدن ها فیلم گرفته و پخش نشود، چراکه دافعه دارد.

 

نکته دیگر آنکه این خون های محترمی که مظلومانه ریخته شده، دامنگیر جنایتکاران می شود و اساساً هیچ حکومتی با خون پابرجا نمی ماند چنان که داعش پس از هفت سال نابود شد و همان خون های محترم و بی گناه دامان آنها و حامیان شان را گرفت.

 

لذا باید توجه داشت در همه ادیان و نگاه ها و تفکرات انسانی،  شریف و سالم نعمت حیات و نفس محترم است و هر که بخواهد این حرمت را زیر پا بگذارد از سوی انسان ها حتی از سوی اعضای خود دفع می شود.

 

 تولید چنین آثار سینمایی ای در اجتماع جهانی علیه افکار تکفیری چه ضرورتی دارد؟

 

این آثار ضرورت درک فتنه ها در نطفه را یادآور می شود چنان که سردار حاج «قاسم سلیمانی»، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مسئولان ارشد روسیه ضرورت مقابله با داعش را گوشزد کرده بود و آنها نیز اذعان داشتند که اگر بنیادگراهای چچنیِ آموزش دیده در داعش بخواهند به جان ما بیفتند و به کشور باز گردند، اوضاع بدتر می شود.

این تفکر ضرورت اجماع در مقابله با تکفیر را ثابت می کند هر چند برخی فقط ادعای این مقابله را داشتند چنان که آمریکا مدعی مقابله با داعش بود اما در عمل و بنابر بیانات مقام معظم رهبری، اسنادی در دست است که آنها مهمات و غذا در اختیار داعشی ها قرار می دادند.

 

و نگرانی امروز پس از امثال داعش و جندالله چیست؟

 

اگرچه پایان اجتماع داعش را شاهد بودیم (البته ممکن است در برخی مناطق اجتماعات و پایگاه هایی داشته باشند) اما اکنون جریان تکفیری شیعی خطرناک تر از داعش و جبهه النصره است.

جریان تکفیری ای که از دل شیعه بیرون بیاید اگر مردم به ویژه قشر جوان و نوجوان نسبت به انحرافات آن آگاه نباشند عاقبت سختی را رقم می زند.

 

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: دهه کرامت شیراز دهه کرامت در فارس خطبه نماز جمعه اردبیل شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت کانون های فرهنگی هنری مساجد خطبه های نماز جمعه غنی سازی اوقات فراغت کانون های مساجد عبدالمالک ریگی فیلم سینمایی شبی که ماه کامل شد گروه های تکفیری تروریست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۰۰۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیر نخوردن نوزاد؛ بررسی 0 تا  100 دلایل + راهکار

شیر نخوردن نوزاد چه دلایلی دارد؟ ممانعت نوزادان از شیر خوردن، والدین را نگران می‌کند و مشکل اینجاست که نمی‌توان دلیل این موضوع را از خود نوزاد پرسید! به طور کلی اصلی‌ترین دلایل شیر نخوردن نوزاد شامل موارد زیر است:

سینه‌ی مادر به طور صحیح یا کامل در دهان نوزاد قرار نمی‌گیرد. راه تنفس نوزاد آزاد نیست یا نمی‌تواند راحت نفس بکشد. شیر کافی وجود ندارد و کودک از شیر خوردن ناامید شده است. نوزاد نارس است و بلعیدن یا مکیدن برای او دشوار است. صاف یا معکوس بودن نوک سینه‌ها نیز می‌تواند یکی از دلایل شیر نخوردن نوزاد باشد. نوزاد خواب‌آلود است. دردها یا مشکلات جسمی و ناراحتی‌های پس از زایمان در نوزاد(مثل رفلاکس معده به مری، کبودی بدن، درد در شانه‌ها یا سر نوزاد و …) نیز ممکن است او را برای شیر خوردن با مشکل رو به رو کند.

در ادامه هر یک از این دلایل را بیش‌تر شرح می‌دهیم و به راهکارها می‌پردازیم.

اصلی‌ترین دلایل شیر نخوردن نوزاد و راهکارها

همانطور که در سایت nct.org.uk آمده است:

a strong or fast flow of milk, which your baby is struggling to take. a painful mouth, due to an infection like thrush or because they're teething. being more aware of their surroundings and being easily distracted, for example by noise. a change in the taste of your milk, such as that due to your menstrual cycle.

ترجمه: ممکن است دلایل شیرنخوردن کودک شما این موارد باشد: جریانِ قوی و سریع شیر که کودک شما برای بلعیدن آن به مشکل میوفتد، مشکلاتی مثل عفونت در دهان کودک، حساس و آگاه بودن زیاد به محیط اطراف که باعث حواس‌پرتی آنها می‌شود، تغییر در طعم شیر که به خاطر مواردی مثل دوران قائدگی رخ می‌دهد.

در اولین گام برای رفع مشکل شیر نخوردن نوازد، باید به بررسی دلایل بپردازیم. در این بخش اصلی‌ترین دلایل این موضوع را بررسی می‌کنیم و راهکارهایی را برای هر کدام ارائه می‌دهیم.

1ـ عدم قرارگیری صحیح سینه در دهان نوزاد

اگر نوک سینه به خوبی در دهان نوزاد قرار نگیرد، نمی‌تواند شیر را به خوبی خارج کند؛ در نتیجه ناامید می‌شود و از شیر خوردن امتناع می‌کند. به همین ترتیب شیر دادن برای دفعات بعدی دشوارتر می‌شود. پس مهم است که از ابتدا شیوه‌ی صحیح شیر دادن را آموزش ببینید. (از طریق فرد متخصص یا منابع معتبر)

راه‌حل:

هنگامی که دهان کودک کاملا باز است، او را به سینه نزدیک کنید تا بهتر بتواند نوک سینه و ناحیه‌ی قهوه‌ای رنگ اطرافش را وارد دهان خود کند. نوک سینه را به سمت سقف دهن نوزاد بگیرید. نوک سینه و بیشتر آرئول (ناحیه‌ی قهوه‌‌ای رنگ اطراف نوک سینه) باید در دهان نوزاد قرار بگیرد و در عمق دهانش باشد. بیشتر ناحیه‌ی آرئول باید از بالای لب بالایی کودک قابل مشاهده باشد؛ یعنی اگر بخش زیادی از ناحیه‌ی آرئول سینه‌تان را از زیر لب پایینی کودک می‌توانید مشاهده کنید، به این معناست که شیوه‌ی قرار‌گیری سینه در دهان نوزاد صحیح نیست. دماغ نوزاد باید نزدیک نوک سینه قرار داشته باشد. سر نوزاد را کمی به عقب برگردانید تا لب بالایی او کاملا بالای نوک سینه قرار بگیرد و بتواند دهانش را کاملا باز کند. اگر سینه به درستی در دهان نوزاد قرار گرفته باشد، چونه‌ی نوزاد به سینه فشار می‌آورد. نوزاد هنگام شیر خوردن از بینی نفس می‌کشد؛ اگر راه تنفس او آزاد نباشد یا نتواند به راحتی تنفس کند، شیر خوردن را متوقف خواهد کرد. در حالت مناسب، نوزاد باید بتواند به راحتی شیر را بمکد، قورت بدهد و نفس بکشد. اگر بینی نوزاد روی سینه قرار می‌گیرد و نمی‌تواند به راحت نفس بکشد، پایین بدن نوزاد را به خود نزدیک‌تر کنید تا سر در حالت مناسب‌تری قرار بگیرد و بینی آزاد شود. (زاویه‌های مختلف را امتحان کنید تا ببینید در کدام حالت نوزاد راحت‌تر نفس می‌کشد و بینی او در نقطه‌ی مناسب‌تری قرار می‌گیرد.) هرچه قرار گرفتن سینه در دهان نوزاد بهتر و مناسب‌تر باشد، کودک بهتر تغذیه می‌شود. اگر نوزاد در حال مکیدن شیر باشد، به مرور سرعت مک زدنش کم‌تر خواهد شد؛ علاوه بر این، می‌توانید صدای قورت دادنش را بشنوید. حالت شیر دادن هم اهمیت زیادی دارد؛ علاوه بر حالت خوابیده و نشسته، حالت‌های متفاوت دیگر را هم امتحان کنید تا مناسب‌ترین حالت را پیدا کنید. به عنوان مثال حالت کوالا برای نوزادانی که درگیر رفلاکس یا عفونت گوش هستند مناسب است. به این صورت که مادر در حالت نشسته قرار می‌گیرد (روی صندلی) و نوزاد را روی ران پا به حالت عمودی می‌نشاند؛ به طوری که پشت و سر نوزاد در حالت عمودی قرار داشته باشد. 2ـ نارس بودن نوزاد

اگر فرزندتان نارس به دنیا آمده است، ممکن است در ابتدا نتواند شیر بخورد. نوزادان نارس دهان‌های کوچک‌تری دارند؛ پس سینه به طور صحیح در دهان آن‌ها قرار نمی‌گیرد. علاوه بر این، انرژی کم‌تری برای مکیدن دارند و ممکن است قبل از سیر شدن، توانایی مکیدن را از دست بدهند.

3ـ صاف یا معکوس بودن نوک سینه‌ها

البته اکثر نوزادان مشکلی در این زمینه ندارند و می‌توانند نوک سینه و ناحیه‌ی اطراف آن را وارد دهان کرده و شیر بخورند. اما اگر فکر می‌کنید که شیر نخوردن نوزاد شما به دلیل فرم نوک سینه‌‌هایتان است، می‌توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید.

راه‌حل:

بافت سینه را عقب بکشید تا نوک سینه بیش‌تر بیرون بزند. در سایت معتبر orgبیان می‌شود که خارج شدن شیر از نوک سینه، به بیرون‌تر آمدن آن کمک می‌کند. بنابراین نوک سینه و ناحیه‌ی آرئول را ماساژ دهید تا شیر به سینه برگردد و نوک سینه را بیرون‌تر بیاورد. 4ـ تأخیر در تولید شیر

ممکن است برای برخی از مادران، تولید شیر کافی در سینه‌ها تا چند روز بعد از تولد نوزاد طول بکشد؛ در نتیجه، طی این چند روز، کودک انگیزه‌ی خود را برای شیر خوردن از دست می‌دهد و برای دفعات بعدی از شیر خوردن امتناع می‌کند.

 

5ـ خواب‌آلود بودن نوزاد

همان‌طور که می‌دانید، نوزادان در ابتدای تولد ساعات زیادی خواب هستند؛ اما روند زایمان و داروهایی که حین یا بعد از زایمان به مادر تزریق می‌شود، می‌تواند خواب‌آلودگی نوزاد را بیش‌تر کند. بنابراین یکی از دلایل شیر نخوردن نوزاد و لجبازی کودک در خوردن شیر می‌تواند خواب‌آلودگی او باشد.

البته بهتر است که از ابتدا به فکر تنظیم کردن خواب نوزاد خود باشید. همانطور که در سلام آگاهی آمده است:

هر چه کودک بزرگتر شود، آموزش مهارت خواب و تنظیم خواب شبانه او سخت‌تر خواهد شد و ایجاد این عادت، زمان بیشتری طول خواهد کشید. اما در نهایت همه کودکان این توانایی را دارند که سر ساعت مشخصی و با قاعده معینی بخوابند.

 

6ـ آسیب‌های حین زایمان

معمولا به دردهای مادر بعد از زایمان پرداخته می‌شود اما باید بدانید که ممکن است نوزاد هم درد داشته باشد. زایمان‌های سخت، کبودی‌های حین زایمان یا حتی زایمان خیلی سریع، می‌تواند برای کودک درد (به عنوان مثال سردرد) ایجاد کند.

7ـ سایر مشکلات جسمی

گاهی مشکلات جسمی دیگری همچون رفلاکس شدید معده به مری، کولیک، اسهال، باد معده، استفراغ یا بیرون‌روی نیز می‌تواند در نوزاد احساس ناراحتی ایجاد کرده و میل به شیر خوردن را در او کم کند. حساسیت‌های غذایی یا مشکلات دستگاه گوارشی در نوزادان رایج است.

نکات تکمیلی برای رفع مشکل شیر نخوردن نوزاد

همان‌طور که در بخش‌های قبل گفته شد، ابتدا باید دلیل مشکل را پیدا کنید. اما راهکارهای زیر هم می‌توانند نکاتی تکمیلی برای شیر خوردن بهتر نوزاد باشند.

ناامید نشوید و تلاشتان را ادامه دهید. ایجاد عادت‌ها زمان‌بر هستند. حالت‌های مختلف شیردهی را امتحان کنید تا ایده‌آل‌ترین حالت را بر اساس راحتی خودتان و راحت‌تر بودن نوزاد پیدا کنید. نوزادتان را در آغوش بگیرید و او را نوازش کنید. تا حد امکان برنامه‌ی ثابت و منظمی برای شیر دادن داشته باشید و در یک محل ساکت و به دور از محرک‌ها این‌کار را انجام دهید. اگر نوزاد نوک سینه‌تان را گاز گرفت، واکنش شدید نشان ندهید. چون این موضوع می‌تواند در کودک ترس ایجاد کند. رژیم غذایی مناسب را جدی بگیرید. اگر نوزادتان شیر نمی‌خورد، شیر را بدوشید؛ زیرا خالی شدن سینه‌ها محرک تولید شیر بیش‌تر است. ماساژ دادن سینه با روغن‌های گیاهی و گرم کردن آن، می‌تواند بر افزایش میزان شیر موثر باشد. در سایت org گفته می‌شود که نوزادان سینه را بیشتر از طریق حس و بو پیدا می کنند. برجستگی‌های کوچک اطراف نوک سینه شما (غدد مونتگومری) یک روغن معطر ایجاد می‌کند که به کودک شما کمک می‌کند تا سینه را پیدا کند و او را تشویق به شیر خوردن می‌کند. می‌توانید با دوشیدن مقداری شیر و مالیدن آن روی نوک سینه‌ها و اطراف آن به کودک کمک بیشتری کنید. کلام آخر

به عنوان نکته‌ی پایانی، اگر هیچ یک از راهکارهای فوق جوابگو نبود، حتما از یک فرد متخصص کمک بگیرید. تداوم مشکل می‌تواند رفع آن را دشوارتر کند. صبوری و مداومت نیز یک کلید بسیار مهم در گذر کردن از چالش‌های فرزندپروری محسوب می‌شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • شیر نخوردن نوزاد؛ بررسی ۰ تا ۱۰۰ دلایل + راهکار
  • تولد فرزند شهید حادثه تروریستی کرمان + عکس
  • شیر نخوردن نوزاد؛ بررسی 0 تا  100 دلایل + راهکار
  • برگزاری یادواره شهدای لشگر فاطمیون در قم
  • طالبان: داعش از خاک پاکستان وارد افغانستان می‌شود
  • اسب تروجان
  • نشست تخصصی قرآن پژوهی برگزار می‌شود/ بازخوانی مصحف شریف کوفی
  • تاثیر ذرات آلاینده بر کنترل هیجانات / تجربه بیشتر افسردگی و اضطراب در روزهای آلوده
  • آخرین جزئیات تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو اعلام شد
  • روزنامه جمهوری اسلامی: طالبان مشغول پاکسازی قومی و شیعه‌کشی است؛ ایران هم سکوت می‌کند